Presentationer

Har du någon gång känt dig osäker inför en presentation du ska hålla? Du är inte ensam!

Varje dag hålls otaliga presentationer i konferensanläggningar, klassrum och kund/säljsammanhang: många är  intresseväckande, spännande, roliga, pedagogiska och kraftfulla, andra saknar det där som skiljer dem från mängden och några är sådana där det som ska presenteras inte når  fram.

Eftersom du har något klokt, intressant och viktigt att säga vill du förstås tillhöra den första kategorin. Kanske är du redan en trygg säker som talare som vill ha den viktiga feedback som alla behöver för att utvecklas vidare?

Om du identifierar dig med någon av de två övriga kategorierna finns det mycket att vinna på att ta ett steg i rätt riktning.  Kanske är det nervositet som ställer till det för dig? Kanske blir du osäker när du ska presentera inför många? Kanske känner du olust när du behöver presentera på engelska?

storpres

När du vill utveckla eller förbättra din presentationsteknik handlar det om grundläggande retorisk kunskap och om att med hjälp av ett tränat öga få syn på dina egna styrkor och svagheter. Utifrån detta bygger du vidare och blir en säkrare, mer medveten och effektivare talare/presentatör.

Det jag erbjuder är en personligt utformad kurs. Med utgångspunkt i din situation och gärna en presentation tar vi reda på vad just du behöver för att du på ett effektivt sätt ska kunna nå ditt mål.  Med hjälp av delmål, handfast stöd, framåtsyftande återkoppling och självreflektion utvecklas du som talare/presentatör. Steg för steg (hur många avgör du) kommer du under trygga former erövra den kunskap och säkerhet du längtat efter.

Utifrån dina behov och önskemål kommer vi behandla sådant som planering, mottagaranpassning, effektivt utformade presentationshjälpmedel, manus, talängslan, fällor, språk, röst, kroppsspråk, tilltal, uttal, timing, tempo och retoriska grepp.

Min bakgrund: jag är gymnasielärare med svenska och engelska (där retorik är ett viktigt inslag, både i min examen och i yrket) och har lång pedagogisk erfarenhet av många olika slags kommunikationssituationer. Jag har förutom gymnasieelever och lärarstudenter, framgångsrikt väglett och stöttat presentatörer inom byggindustrin, kommunala tjänstemän och läkarstudenter (pedagogisk presentation).

Välkommen att kontakta mig!

gunnel(at)gunnelthydell.se

 Twitter @GunnelThydell

 

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.