Nytt år och nygammal blogg

Efter många många kontakter med supporten och utan att lyckas återskapa bloggen som försvann i en flytt hos webbhotellet för drygt ett år sedan är den nu tillbaka. Det är något oklart varför det plötsligt fungerar, men det kan ha samband med en uppgradering jag gjorde (utan supportens förtjänst och lite dyrare) som har backupfunktion istället för en extra tjänst som jag haft tidigare. Jag är i alla fall glad att ha den tillbaka.

Efter att ha skummat igenom några av inläggen inser jag dels att tiden gått fort, dels att många frågor är ständigt aktuella. I inlägget Bilda en kedja för bildning önskade jag mig en skola som aktivt och strukturerat ägnar sig åt bildning som begrepp och åt undervisningsutveckling. En sådan skola arbetar jag på nu! En annan sak som känns rolig är att läsa om Wikipediaprojekten, som jag inte ägnat mig på på ett par år. Helt aktuellt är också Cheating as learning med tanke på att eleverna i svenska 2 förbereder sig för ett epokprov genom att skiva fusklappar på en A4 (som jag sedan samlar in).

Vad jag ska skriva om vet jag inte än och lika lite vet jag om huruvida det finns ett intresse för lärarbloggar 2020, men det är roligt att formulera tankarna så det kommer jag fortsätta med.

Gott nytt år!

En kommentar

 1. Janne Bergmark sa:

  Roligt att Du är tillbaka

  Kram
  Janne

  6 januari, 2020
  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.