Korsbefruktning pågår

Det är så spännande att följa de olika flödena, på blogghubben, hashtaggen #digiskol på twitter, Facebook och (något jag håller på att försöka förstå mig på) gruppen Skollyftet på Google+! Funkar inte länken förstår ni varför och hittar den säkert ändå!

Tankar föder tankar och en idé som jag fick för ett tag sedan kom tillbaka: är den om en karta (t ex i Google Maps) där deltagare i Digitala Skollyftet skulle kunna markera sin geografiska position. En av grundtankarna är att den ska vara inkluderande och ske enbart på nätet, men det utesluter inte möjligheten att också ses ”in the flesh” ( köttvärlden).

Nu ropar jag på någon
som vet hur det skulle kunna gå till, rent tekniskt. Om det går alltså. Jag ser framför mig en karta full av små klickbara prickar som länkas till oss (tänk kriminalare, karta, nålar)  Nog skulle en sådan karta vara kul att ha på Digitala Skollyftets sida? Hoppas, hoppas att detta är möjligt!

Och nu tillbaka till den numera metaforiska och snabbt växande  rättningshögen (som ju är en välfylld mapp i ett moln). Just som jag fick kläm på röstrespons brakade ljudkortet, så det får bli halv rättning i kommentarsbubblor. Det vore intressant att höra mer om t ex @Klyckens erfarenheter på detta område.

 

 

2 reaktion på “Korsbefruktning pågår”

 1. Det är inga problem att göra det du vill med Google maps.

  Man skapar helt enkelt en delad offentlig karta. När det sen gäller inlägg av ”nålar” krävs att man har ett Googlekonto och att man fått redigeringsrätt till den delade kartan.
  Ett kanske enklare alternativ är att några stycken sköter om utpacerande av nålar och kopplad inforuta till varje nål.

  Här ett litet exempel på hur det kan se ut.
  http://visitagunnaryd.se/om/karta/

  Eller direkt till kartan
  http://goo.gl/pl930C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *