Uppdrag i urval

SKOLA
Område: kollegialt/professionellt lärande med didaktisk och digital fokus, digitala verktyg för formativ bedömning och stöd för lärare, retorik ,  språk- och läsutveckling, blogg/Wikipedia i skolan, motivation, studieteknik/strategier och om relationer och samspel i klassrummet.

PRIO förändringsledare i Nacka Kommun halvtid ht 2015 – vt 2017

Digitala Skollyftet

Medförfattare tillsammans med Ulrika Nemeth till texten Textarbete i digitala miljöer för Läslyftets modul Text i en digital värld (Skolverket) och medproducent till de då aktuella filmerna  i delmodulen Läsa och skriva i digitala miljöer 

I modulen Samtal om text har jag skrivit ett tillägg till Gunilla Molloys text om läsloggar med fokus på digitala loggar.

I Lärportalens modul Kritisk användning av nätet deltar jag i ett samtal om vårt wikipediaprojekt i filmen Skriva sig till källkritik(Skolverket)

Företag och organisationer:  Presentationsteknik (retorik), språkstöd (läs mer här)

UPPDRAG I URVAL OCH NÅGRA OMDÖMEN

Effektiva presentationer, föreläsningssupport (Arcsquare AB) ”Jag har blivit en klart proffsigare presentatör. Mer medveten om röst och tempo, och också om avvägningen mellan slides och ”prat”, själva tajmingen. Jag märker det också på den feedback jag fått före och efter.”

Presentationskurs (Kultur- och utbildningsförvaltningen, Nacka kommun): Inspirationsföreläsning och fyra kurstillfällen (workshop, återkoppling, analys):

”Jag har blivit uppmärksammad på vikten av förberedelse och planering, vilket var mycket bra för min del.” ”Bra med feedback från dig och gruppen” ” Jag har lärt mig vikten av genomtänkt struktur, fått konkreta tips och så har kursen givit lite styrka!” ”Lär mig förbereda mig bättre, nya grepp när det gäller PPT-bilder och knep när det gäller att fånga åhörarna.”

Webbföreläsning på temat läsande och språkutveckling från förskola till gymnasium (Åsa folkhögskola).

Brush up your English (Språk och strategikurs, Kultur- och utbildningsförvaltningen, Nacka kommun): ”Jag har blivit peppad att läsa böcker och artiklar på engelska. Roligt att ta del aktuell debatt på skolområdet. Jag har återtagit lite av det flyt i tal och skrift som jag haft tidigare. Blivit stimulerad – att engelska är roligt.” ”det är bra att ha en ”ordlista” som passar till de samtal jag brukar få. jag behöver då inte så ofta ”prata runt” för att komma fram till det som ska sägas.”

Pedagogik och muntlig framställning för läkarstudenter (Insamlingsstiftelsen Choice i samarbete med läkarstudenter från Linköping, Stockholm och Uppsala): ”Inspirerande” ”Bra!!!” ”Superbra!” ”Bra tips!” ”Bra teoretisk grund. Bra tips och trix. Bra genomfört.”

Inspirationsföreläsning IT/pedagogik för Schillerska gymnasiet i Göteborg

Processhandledning för förstelärare NTI/ITG: 2015

Distansutbildning för modersmålslärare, Kommunförbundet 2015

Lärarkvällarna 2014 (Östersund, Stockholm, Enköping, Malmö):

Utveckla undervisningen med kollegialt samarbete – berättelsen om Digitala Skollyftet
Hela föreläsningen går att se här

Workshops/föreläsningar för LIN och TänkOm, Läroverket

iPads i undervisningen
Google Apps for Education, bla Google drive, digital design
Formativ bedömning med digitala verktyg
Sociala medier i undervisning (blogg t ex)
Digitaliserad undervisning med didaktisk/pedagogisk fokus

Workshops Så funkar det Upplands Väsby kommun
(Google Suite, Wikipedia, Poesi/Grammatik)

 

Kontakta mig på till (at) gunnelthydell.se

Twittrar (men sällan) som @GunnelThydell

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.