Fikon är ganska goda, när man vant sig!

Över 1600 anmälda skolmänniskor, många många unika besök på digitalaskollyftet.se, 150 bloggar i blogghubben, och nya bloggar anmäls varje dag!   Det ÄR överväldigande, häftigt och onekligen lite svårt att få grepp om. Tur att det kommer gå att backa och läsa hur länge som helst och detta på ett sätt bara är en början.

Med lite flyt hittar vi någon som kan PERL-programmering så vi kan aggregera inläggen via gRSShopper. Visst låter det proffsigt när man svänger mig med nya tekniska ord? Tycker du inte det? Är det fikonspråk, rent av? Nå, ge mig en motfråga och jag är lika naken som HC Andersens kejsare, men nöden har ingen näppe, som bekant. Det är bara att försöka hänga med i svängarna.  Anna Kaya skrev om det här med nya begrepp och nya funktioner efter Jonas Bäckelins inspirationshangout (se där är en smart teknisk lösning som jag använt först det senaste halvåret) i onsdags och jag har tänkt på den viktiga frågan om inkludering.

Är alla med på tåget då?
Det är lika viktigt i Digitala Skollyftet som i klassrummet att alla hittar utmaningar på sin nivå, utan att det känns fullständigt övermäktigt för någon annan. Kanske är jag på gränsen till krass, men vetskapen att det är nyfikna och engagerade lärare och skolmänniskor som deltar lugnar mig. Det borde inte finnas någon grupp som är bättre på att lära sig än just driftiga didaktikproffs! Min förhållandevis korta erfarenhet av det utvidgade kollegiet ger mig hopp om att det verkligen är så. Jag har inte mött någon som skyddar sin okunnighet med alla tillgängliga medel i detta kollegium. Ni vet, att  ihärdigt förkasta allt jag inte redan kan och förstår för att det är dumt , en fluga, onödigt och framför som  något som det är någon annans ansvar att jag  lär sig det om det nu ska vara så viktigt. Här är det liksom tvärtom: se vad jag kan bidra med, och det jag inte kan kan jag lära mig med hjälp av andra. Den attityden till ny kunskap ger mig lyftkraft!

Den stora utmaningen
Det är viktigt att det går att hitta andra som har samma och liknande mål i Digitala Skollyftet. Vi arbetar på det och hoppas att ni som letar och inte hittat någon än inte ger upp utan prövar nästa flöde: twitter, FB , och Google+ är platser där det ropas och annonseras efter samarbeten. Håll koll där, är det bästa rådet tills vidare! Uppgifterna är också öppna (förslag), så gör bara det som känns meningsfullt, ta er friheter, hoppa över och hitta på annat (som ni berättar om förstås) och botanisera bland alla balla bloggares bidrag (sorry, kan inte låta bli att allitterera). 

Fredag på er, allihop!

(bild från Wikimedia commons)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *